Over mij

Mijn verhaal

Vroeger, als kind zat ik vaak dagen achtereen te knutselen aan bouwpakketten. Ik ging daar volledig in op, maar het was ook een wereld waarin ik anderen buitensloot en mijn gevoelens uit de weg kon gaan. Op mijn 19de ruilde ik die bouwpakketten in voor een mondharmonica waarop ik blues-muziek speelde, urenlang. Ik trad ook graag op, nog steeds trouwens. Via mijn muziek wilde ik mij tonen aan de wereld en anderen ontroeren. Op het podium, als muzikant kan ik dat prima. Maar zonder harmonica, gewoon in contact van mens tot mens vind ik dat best spannend.

Inspiratie

Rond mijn dertigste ontdekte ik hoe meditatie me dichter bij mezelf bracht en hoe ik zo de weg naar een beter contact met anderen kon vinden. Vier jaar leefde ik in het boeddhistische  Dechen Chöling in Frankrijk (zie foto). Daar hoorde ik over het gedachtengoed van Marshall Rosenberg. Begin 2006 ontmoette ik hem in Zwitserland tijdens een tiendaagse training. De combinatie van Geweldloze Communicatie en de Boeddhistische visie  helpt mij om bij te dragen aan een gezonde, compassievolle samenleving.

Als trainer

In 2007 keerde ik terug naar Leiden en gaf ik mijn eerste training. Meteen voelde ik me daarin thuis. Tot op de dag vandaag geef ik trainingen, en begeleid ik mensen. Ik geniet enorm als ik echt contact en openheid ervaar. Het is groot geschenk om wat ik geleerd heb in het leven en van mijn leraren door te kunnen geven aan anderen.