Introductiecursus online

OPZET VAN DE CURSUS:

1e bijeenkomst: De basis, zelf-empathie
Wat zeg jij tegen jezelf wanneer er dingen gebeuren die je lastig vindt? Voordat je iets zegt is het verstandig je eerst af te vragen waarom en waarop je reageert en wat je wilt van de ander. Zo kun je de oordelen die je hebt gebruiken om te weten wat jouw behoeften zijn en wat je van de ander zou willen zien of horen. Je maakt kennis met de vier elementen van geweldloze communicatie: waarneming, gevoel, behoefte en verzoek.

2e bijeenkomst: Eerlijk Uiten
Ok, je wilt graag dat iemand je hoort, maar hoe doe je dat? Je gaat oefenen om jezelf te uiten via het proces van geweldloze communicatie. Je gaat ontdekken hoe taal kan verbinden en hoe taal weerstand kan oproepen.

3e bijeenkomst: Empathisch luisteren
Als je wilt dat een ander jou hoort, maak je zelf de eerste stap. Door je in te leven in de gevoelens en behoeften van de ander bouw je aan vertrouwen. Je gaat oefenen met empathisch luisteren en je ontdekt hoe je kunt ‘aansluiten’ bij de ander. Tenslotte oefen je in deze laatste les met een verbindende dialoog.

 

Werkwijze
Bij voorkeur werk je aan de hand van situaties uit je eigen leven. De training is online via ZOOM. We werken plenair en in kleine groepjes. Het aantal deelnemers is beperkt tot 12.

Studiebelasting:  Contacturen: 6, thuisstudie: 4 uur

Voor wie?
Iedereen die meer vanuit verbinding wil communiceren en nieuwsgierig is hoe Geweldloze Communicatie daarbij helpt.

 

 Aan het einde van de training ontvang je CNVC (Center for Nonviolent Communication) deelname-certificaat met daarop het aantal gevolgde aantal uren.

CNVC certificaat

Certificaat van deelname aan Geweldloze Communicatie Training

Praktische informatie

De kosten van de training: € 79

Data & tijd:

Woensdagochtend: 12, 19 en 26 augustus
Tijd: 10:00 -12:30 uur 

OF

Dinsdagavond: 18, 25 augustus en 1 september
Tijd: 19.30 – 22:00  uur

Locatie: ONLINE met ZOOM

“Als ik terugdenk aan de afgelopen 3 weken dat ik de introductiecursus voor Communicatie heb gevolgd word ik weer enthousiast. De rustige manier waarop Bart via Zoom de theorie in de groep afwisselt met oefeningen in breakoutrooms hebben ervoor gezorgd dat mijn behoefte om meer over Geweldloze Communicatie te leren (en daardoor persoonlijk te groeien) zeker is vervuld. Samen met het visuele beeldmateriaal zowel op papier als op beeld zorgt Bart voor een duidelijke eerste introductie van dit onderwerp, waarmee je direct aan de slag kan.

Arianedeelnemer

“In 3 avonden online heb ik veel leren toepassen. Ik was al bekend met Geweldloze Communicatie maar de theorie toepassen in een groep brengt het tot leven en helpt je veel meer in je groei. Wat ik fijn vond aan Bart als trainer is dat hij zichzelf in het proces meenam; hij liet met geweldloze communicatie zien wat er ‘hier en nu’ in hem omging. Dat was leerzaam en doordat hij zichzelf open opstelde deden we dat met de groep ook. Leuk en zinvol dat er met de whatsapp groep nog interactie met de groep is na afronding van de training. Ik ga deze vaardigheden zeker toepassen in mijn dagelijks leven en in mijn werk als counsellor.”

Amanda Diemel, deelnemer

 

Blijf in verbinding

Je ontvangt maximaal 4 keer per jaar een nieuwsbrief met daarin het aanbod en meer over geweldloze communicatie.