Aanbod

2-daagse Introductietraining    

Het overkomt ons allemaal: we willen iets duidelijk maken, maar drukken ons verkeerd uit. De ander voelt zich gekwetst en dat leidt tot misverstanden of een conflict. Elke vorm van communicatie verloopt het best direct, doeltreffend, helder en met respect voor ieders gevoelens en behoeften. Dat is precies wat de geweldloze communicatie doet. In deze 2-daagse training maak je kennis met deze communicatievorm.

Aanbod komt:

  • Zelf-empathie: luisteren naar je gevoelens en behoeften. Van je hoofd naar je hart.
  • Onderscheid maken tussen een waarneming en interpretatie
    -Moralistische oordelen vertalen naar behoeften.
  • Leren om je behoeften en gevoelens zo uit te spreken dat de ander jou ook echt hoort… en da’s best spannend!
  • Empathisch luisteren. In de diepte luisteren naar anderen. Volledig te luisteren naar wat er in de ander zou kunnen leven, zonder het te willen fixen of veranderen, zodat de ander zich gehoord voelt.

Werkwijze
Kenmerkend voor de training is de persoonlijke, actieve en praktische wijze van werken. Je werkt bij voorkeur aan de hand situaties uit je eigen leven.

Studiebelasting:  Contacturen: 10 , thuisstudie: 2

De groepsgrootte is 4 tot maximaal 12 deelnemers.

Vrijdag 19 & 26 oktober 2018
Tijd: 10.00 tot 16.30 uur

Shambhala Centrum
Geversstraat 48, Oegstgeest

De prijs voor particulieren bedraagt € 275,  inclusief trainingsmaterialen, koffie/thee en lunch.De prijs voor ZZP-ers is € 365 en voor deelnemers waarvan de organisatie betaalt € 550 (beide vrijgesteld van BTW).

Basiscursus 6 x woensdagmiddag

OPZET VAN DE CURSUS:

1e bijeenkomst: Kennismaking en introductie
Je leert in deze les hoe ons denken de basis vormt voor taal en hoe dat vervolgens de relatie met jezelf en anderen kan beïnvloeden. Je gaat meteen oefenen met de elementen van geweldloze communicatie: waarneming, gevoel, behoeften en verzoek.

2e bijeenkomst: Zelf-empathie
Wat zeg jij tegen jezelf wanneer er dingen gebeuren die je lastig vindt? Voordat je iets zegt is het verstandig je eerst af te vragen waarom je reageert, waarop je reageert en wat je wilt van de ander. Zo kun je de oordelen die je hebt gebruiken om te weten wat je behoeften zijn en wat je van de ander zou willen zien of horen.

3e bijeenkomst: Eerlijk uiten
Je gaat leren om je behoeften en gevoelens zo uit te spreken dat de ander jou ook echt hoort. Tevens ontdek je wat je kan weerhouden om eerlijk te zijn.

4e bijeenkomst: In de diepte luisteren naar anderen
Hier leer je volledig te luisteren naar wat er in de ander zou kunnen leven, zonder de psycholoog uit te hangen, maar echt op een empathische manier, zodat de ander zich begrepen voelt. Ook leer je welke obstakels een empathische verbinding in de weg staan.

5e bijeenkomst: De dialoog
Een gesprek tussen jou en de ander als een soort dans van spreken en luisteren. Je wordt je in deze les bewust waar je aandacht is in het gesprek en wat je kunt doen wanneer het lastig wordt. Je leert het onderscheid maken tussen de inhoud van je boodschap en de relatie met de ander.

6e bijeenkomst: Vervolg van dialoog en evalueren zonder oordeel
Deze les gaan je nog meer oefenen met geweldloze communicatie en leer je hoe je ‘geweldloos’ kunt evalueren.

Werkwijze
Kenmerkend voor de training is de persoonlijke, actieve en praktische wijze van werken. Je werkt bij voorkeur aan de hand situaties uit je eigen leven.

Studiebelasting:  Contacturen: 21, thuisstudie: 6

Voor wie?
Iedereen die meer vanuit verbinding wil communiceren en Geweldloze Communicatie wil integreren in het dagelijkse leven.
 De groepsgrootte is 4 tot maximaal 12 deelnemers.  

Toelatingsvoorwaarden: Er zijn geen specifieke voorwaarden

Woensdagmiddag 7,14,21,28 november, 12 en 19 december 2018

Tijd: 13.30 – 17.00

Ergens in centrum Den Haag (wordt z.s.m bekend)

 

De prijs voor particulieren bedraagt € 275. Dit is inclusief trainingsmaterialen, koffie/thee. De prijs voor ZZP-ers is € 375 en voor deelnemers waarvan de organisatie betaalt € 475 (beide vrijgesteld van BTW).